Els nostres visitants setmanals!

dijous, 14 de juny del 2012

SEGURETAT VIÀRIA DEL CICLISTA A L'ESCOLA D'ORBA.


Educació Viària Escolar amb la Policia d'Orba.

L'objectiu de l'Educació Viària escolar és la prevenció d'accidents de circulació infantils i juvenils per mitjà de la formació en valors com el respecte (tant a les persones com a l'entorn), la tolerància, l'auto-protecció, l'adquisició d'un esperit crític i el civisme.

Les sessions d'Educació Viària es van impartir al CEIP Comarcal Hispanidad d'Orba als cicles d'Educació Infantil, Primària i d'ESO, el dimarts 12 de juny i el dijous 14 de juny per la Policia Municipal d'Orba: Marisa Font i Miguel Català amb l'ajuda del Coordinador d'Educació Viària de Dénia: Manolo Moreno.

. Dimarts 12 en l'escola els alumnes van vore unes pel·lícules d'Educació Viària:
  "Hay sorpresas dramáticas" i "En décimas de segundo".

.Dijous 14 a la pista poliesportiva de l'escola la Policia Local amb l'ajuda del Coordinador d'Educació Viària de l'Ajuntament de Dénia van muntar un circuit amb senyals i semàfors, on els xiquets i xiquetes van circular amb la seva bicicleta i el casc corresponent de cadascu.

Els policies locals basen la formació en la reflexió sobre la presa de decisions, sobre les experiències viscudes pels xiquets i les xiquetes i sobre el coneixement de les normes, tot encaminat a un possible canvi d'actitud vers les conductes de risc i amb la intenció de refermar les conductes segures amb una bona utilització del casc i de la bicicleta.

En fi que els alumnes de l'escola estiguen ben informats sobre la mobilitat segura i la seguretat viària és un dels objectius pels quals treballa conjuntament la Policia Local d'Orba i l'Escola Hispanidad, amb els següents objectius:

- Consolidació de conductes per a no crear situacions de risc com a vianants, viatgers i/ conductors de bicicleta.
- Conèixer les normes bàsiques de la circulació amb bicicleta.
- Reconèixer i respondre adequadament a la diversa senyalització referent al trànsit.
- Aprendre a relacionar els codis dels senyals amb el seu significat.
- Reconèixer i respondre adequadament a senyals acústics i lluminoses.
- Desenvolupar en l'alumne el sentit de la responsabilitat quan conduïsca una bicicleta.
- Desenvolupar hàbits positius en la conducció de la bicicleta.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada